Από τον 18o αιώνα μέχρι σήμερα το ποτό Bitter, παραμένει σταθερά στις προτιμήσεις των μπάρμαν και του δυτικού κόσμου. Οι επιρροές είναι πολλές τόσο του ιδρυτή μας όσο και των σημερινών ακόλουθων της Ποτοποιίας Πολυκαλά.

Το τζίντζερ, το φασκόμηλο, η αψιθιά, η αγγελική, η κανέλα, το πορτοκάλι, το νεράντζι, η βανίλια, η δάφνη, το χαμομήλι και πολλά άλλα βότανα, δένονται αρμονικά και παρουσιάζουν το τέλειο μίγμα Prico Aperitivo όπου βάση την κεφαλλονίτικη διάλεκτο το prico = πικρό και  Aperitivo = απεριτίφ.

Μέσα από την συνεργασία εξειδικευμένων παραγωγών εκχυλισμάτων (master Distillers), εξελίχθηκε μια πτυχή της συνταγής με γνώμονα την παραδοσιακή τεχνική για την διατήρηση των αρωμάτων και των γεύσεων . Επιτυγχάνοντας το με χειροποίητη παραγωγή, χωρίς πιέσεις κατά την εμφιάλωση και  πάντα την κατάλληλη στιγμή.