Η ποτοποιία Πολυκαλά ξεκίνησε την ιστορία της στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς στα τέλη του προπερασμένου αιώνα.

polykala-logo-gr-2

Εκεί ο Βασίλης Πολυκαλάς, έμπορος κρασιών την εποχή εκείνη, άρχισε να συγκεντρώνει παραδοσιακές συνταγές για λικέρ απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας που επισκέπτονταν.

istoria_new_01

Μελετώντας προσεκτικά τα συστατικά τους, βρήκε τρόπους για να τις κάνει ακόμα καλύτερες, τρόπους τους οποίους κατέγραφε σχολαστικά στα μυστικά του συνταγολόγια. Το ανήσυχο πνεύμα και η λαχτάρα του για ανακάλυψη και δημιουργία τον ώθησαν στην ίδρυση της ποτοποιίας Πολυκαλά στο Ληξούρι, το 1897.

Τα προϊόντα του έγιναν γρήγορα γνωστά για την εξαιρετική ποιότητα τους και η ποτοποιία απόκτησε μεγάλη πελατεία γεγονός που τον οδήγησε στην μεταφορά της επιχείρησης στην Αθήνα. Η φήμη των προϊόντων του καλόκαρδου Κεφαλλονίτη εξαπλώθηκε γρήγορα, μετατρέποντας το μαγαζί του σε σημείο συνάντησης, ακόμα και για γνωστά ονόματα της τότε πολιτικής και κοινωνικής εποχής, οι οποίοι μαζευόντουσαν στο Ποτοποιείο για να πιούνε το ποτό ή το κρασί τους απευθείας από τα βαρέλια, και να συζητήσουνε τα προβλήματα που απασχολούσαν την χώρα.

istoria_new_02

Η σύγχρονη εποχή, βρίσκει την ποτοποιία Πολυκαλά στην περιοχή του Βοτανικού, στην Αθήνα. Η Ρένα Πολυκαλά, αισίως 4η γενιά ποτοποιών, μαζί με τον πατέρα της Γιώργο Πολυκαλά, συνεχίζει με αμείωτο κέφι και μεράκι την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, σε ένα δίκτυο πελατών που καλύπτει πλέον όλη την Ελλάδα. Οι μυστικές συνταγές των λικέρ του προπάππου Β. Πολυκαλά δουλεύονται με την ίδια αφοσίωση και βαφτίζονται «Συλλογή Πολυκαλά 1897», συνδυάζονται με τη σύγχρονη εποχή και οι γεύσεις εξελίσσονται και απογειώνονται, οι συσκευασίες αντικαθίστανται με νέες πολυτελείς φιάλες, νέα προϊόντα και προτάσεις μπαίνουν στο προσκήνιο και το όνομα Πολυκαλά γίνεται συνώνυμο με την ποιότητα και το καλό γούστο.

orama_new_270
Το όραμά μας λειτουργεί ως οδηγός για κάθε μας συνταγή, αφού μέσα από αυτές αποδεικνύεται η ποιότητα των προϊόντων μας.


Μια ποιότητα που υποστηρίζουμε και γευστικά αλλά και εμφανισιακά, μέσω των νέων πολυτελών φιαλών και προσεγμένων στοιχείων που συνολικά κάνουν τις συσκευασίες μας μοναδικές και αξιοζήλευτες.

Μέσω της συνεχούς αναζήτησης και της αξιοποίησης των γνώσεών μας, νιώθουμε πως έχουμε φτάσει στην εκπλήρωση του ονείρου μας, το οποίο δεν είναι άλλο από την καθολική αναγνώριση των προϊόντων μας ως αυθεντικά και ποιοτικά.

barel-logo


Δες μοναδικές Συνταγές

Πες το στου φίλους σου :