Η Ιστορία μας

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ποτοποιία Πολυκαλά ξεκίνησε την ιστορία της το 1897 στο Ληξούρι της Κεφαλλόνιας. O ιδρυτής της Βασίλης Πολυκαλάς, ασχολείτο με την εμπορία κρασιών.

Ποτοποιία Πολυκαλά Logo

Το επάγγελμα του τον έφερνε σε επαφή με πολύ κόσμο και με πολλά νοικοκυριά.

Σε κάθε περιοχή που πήγαινε δοκίμαζε τα παραδοσιακά σπιτικά λικέρ και άλλα ποτά που έφτιαχναν οι νοικοκυρές και μάζευε με πάθος τις συνταγές από κάθε σπιτικό από κάθε μοναστήρι από όλη την Κεφαλλονιά και από όλη την Ελλάδα.

Μέσα του είχε πάθος και μεράκι να ασχοληθεί με την παραγωγή αυτών των ποτών χρησιμοποιώντας όλες τις συνταγές που είχε συλλέξει όλα τα χρόνια.

Έτσι ιδρύει την Ποτοποιία του και ξεκινάει την παραγωγή των λικέρ του, με τις εξαίσιες γεύσεις και τα χαρακτηριστικά αρώματα τους.

Προπάππους Βασίλης Πολυκαλάς

Ο οινέμπορος

Το ανήσυχο πνεύμα του και η μικρή αγορά του Ληξουρίου τον ώθησε να έρθει στη Αθήνα και να αναπτύξει την δραστηριότητα του.

Λειτούργησε την επιχείρηση του σε ένα χώρο στη Πλατεία Συντάγματος και αργότερα μετέφερε την Ποτοποιία στην οδό Κλεισθένους 4.

Σε αυτή την περιοχή συγκεντρωθήκαν στην συνέχεια και άλλα ποτοποιία τα οποία δεν υπάρχουν πια.

Με τις συνταγές των σπιτικών παραδοσιακών Λικέρ καθώς και με τα ξηρά και γλυκά κρασιά που έφερνε από όλη την Ελλάδα, έγινε γνωστός για την εξαιρετική ποιότητα τους και απόκτησε μεγάλη πελατεία καθώς και αρκετά γνωστά ονόματα της πολιτικής και κοινωνικής τότε εποχής, που μαζευόντουσαν στο Ποτοποιείο σαν τόπο συνάντησης πίνοντας το ποτό τους ή το κρασί τους συζητώντας τα προβλήματα που απασχολούσαν την χώρα.

Ποτοποιία Πολυκαλά, Δημοσίευση Οίνοι
Τα νέα μας

ΣΤΟ MAIL ΣΟΥ!

Δεύτερη γενιά

Ο Βασίλης είχε ένα μοναχογιό το Δημήτρη, όπου μπαίνει στην επιχείρηση.
Ο πόλεμος όμως έρχεται και ακολουθούν δύσκολες μέρες , το 1942 ο Δημήτρης αναλαμβάνει την συνέχιση της ποτοποιίας.

Μετά το τέλος του πολέμου ο Δημήτρης αρχίζει την αναδιοργάνωση της δουλειάς με το ίδιο μεράκι και πάθος.

Μαζί με τα παραδοσιακά ποτά ξεκίνησε να παράγει το ΟΥΖΟ TRES BIEN, το Βερμούτ το BRANDY και άλλα ποτά.

Συγχρόνως με τις οδηγίες του φτιάχνονται Μαυροδάφνη και Μοσχάτο Κεφαλλονιάς τα οποία εμφιαλώνει μαζί με άλλα κρασιά, όπως ημίγλυκο Κίσσαμου.

Σε όλα αυτά είχε συμπαράσταση στη ζωή και στην δουλειά του την σύζυγο του Ειρήνη.

Από τα 3 παιδιά τους την Κατερίνα, τον Βασίλη και τον Γιώργο τα δυο αγόρια μπαίνουν στην επιχείρηση.

Ποτοποιία Πολυκαλά, Φωτογραφία παππούς

Τρίτη γενιά

Η ποτοποιία μεταφέρεται σε ιδιόκτητο χώρο στο Περιστέρι.

Η παραγωγή γίνεται με πιο σύγχρονο τρόπο. Αναπτύσσουν δίκτυο διανομής, το Βερμούτ μεσουρανεί.

Είναι από τους πρώτους που δημιουργούν συσκευασίες δώρων με ποτά.

Το 1976 τα δυο αδέρφια χωρίζουν και ο μικρότερος ο Γιώργος αναλαμβάνει την Ποτοποιία και την μεταφέρει στη Αργυρούπολη.

Δύσκολες εποχές και ο Γιώργος μαζί με την σύζυγο του Αγγελική αγωνίζονται να κρατηθούν στην αγορά.

Την παλιά ποτοποιία στην οδό Κλεισθένους 4 την έχουν κάνει πρατήριο το οποίο κατεδαφίζεται και το μεταφέρουν στο ίδιο δρόμο σε μικρότερο χώρο.

Το μεράκι και το πάθος κυριαρχεί και η επιχείρηση όπως και άλλες του ιδίου κλάδου στρέφονται στην εμπορία ποτών.

Το ουίσκι και τα ξενόφερτα ποτά κυριαρχούν στην ελληνική αγορά, η Ποτοποιία υπολειτουργεί παράγει Ούζο, Brandy, λικέρ μόνο για το πρατήριο τους, το οποίο μεταφέρεται για ακόμα μια φορά, σε ιδιόκτητο χώρο στον ίδιο δρόμο και γίνεται κάβα ποτών.

Παλιές ετικέτες λικέρ, Ποτοποιία Πολυκαλά

Tέταρτη γενιά

Η τέταρτη γενιά , τα παιδιά του Γιώργου και της Αγγελικής, ο Δημήτρης μετά από τις σπουδές marketing και computer εξέφρασε την επιθυμία να αναλάβει την κάβα και η Ρένα, αφού τελείωσε τις σπουδές της στο marketing και διοίκηση επιχειρήσεων στην Αγγλία και εργάσθηκε στη Σκωτία επί 5 συνεχή χρόνια αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα και να αναστήσει την ποτοποιία.

Το 2004 η Ποτοποιία μεταφέρεται στην περιοχή του Βοτανικού στην Αθήνα.

Το 2012 μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο επιχειρηματικό πάρκο Κερατέας.

Το μεράκι, το πάθος της ελληνικής γης, ο νεανικός ενθουσιασμός οι ιδέες η αγάπη ο ρομαντισμός για το παλιό και την παράδοση την έκαναν να ψάξει την συλλογή με τις παλιές συνταγές του προπάππου της και να κυκλοφορήσει σε μοναδικές πολυτελείς καράφες και ωραίες συσκευασίες κάποια από τα παραδοσιακά λικέρ με τις εξαίσιες γεύσεις και τα αρώματα ονομάζοντας τη σειρά αυτή «ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΛΥΚΑΛΑ 1897», η οποία αποτελείται από τα λικέρ, Πικρομάντολα, λικέρ Τεντούρα, Φουντούκι, Φραγκοστάφυλο, Μαστίχα, Ρακόμελο, Βύσσινο, Περγαμόντο, Δαμάσκηνο, Λεμόνι, Καφέ, Γκρέιπφρουτ, Σοκολάτα, Τριαντάφυλλο, Μέντα και λικέρ με Βότανα.

Επίσης εμφιαλώνει επιλεγμένο Τσίπουρο, από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες αμπέλου της ελληνικής γης, και γλυκά κρασιά , Μαυροδάφνη Πατρών και Μοσχάτο Πατρών.

Η Ποτοποιία Πολυκαλά μετά από έρευνα και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών δημιουργεί μοναδικά κοκτέιλ.

Βρίσκουμε ακόμα λικέρ σε κλασικές γεύσεις, σιρόπια για κοκτέιλ και σιρόπια του καφέ/ροφήματα.

Η ποτοποιία έχει ένα αρκετά μεγάλο πελατολόγιο, Πανελλαδικά και στο εξωτερικό. Η αισιοδοξία για την ανάπτυξη της επιχείρησης κυριαρχεί.

Τα νέα μας

ΣΤΟ MAIL ΣΟΥ!